top of page
Anker 1
Hooggevoelige prikkels

Hooggevoelig wat nu?

Zijn jouw zintuigen extra gevoelig voor prikkels? Komen die zintuiglijke prikkels vaak sterker binnen en kost het meer moeite om ze te verwerken? Dan is er een grote kans dat je hooggevoelig bent.

Ongeveer 20% van de bevolking heeft aanleg voor hooggevoeligheid. 

Het lijkt misschien afwijkend, toch is hooggevoeligheid heel normaal en kan worden gezien als een bijzonder talent.

 

De meeste mensen met aanleg voor hooggevoeligheid voelen zich anders. En het is lastig voor hooggevoelige mensen om precies aan te geven waarom ze zich anders voelen. Het is een talent dat ze altijd al hebben gehad en het is daarom lastig te benoemen waar ze precies verschillen van anderen.
 

Het is een innerlijk gevoel, een gebeurtenis, een onduidelijk besef. Dit kan onzekerheid veroorzaken of stemmingswisselingen. In sommige gevallen kan het behoorlijk in de weg zitten.

Hoog sensitief - hooggevoeligheid

Denk je dat jij hooggevoelig bent, besef dan goed dat het bij jou hoort. Het is een aangeboren eigenschap. Sommige mensen zijn hoogbegaafd of superintelligent, een ander beschikt over een uitzonderlijk atletisch lichaam en bijzondere spieropbouw. Mensen met een hooggevoeligheid hebben een bijzonder verfijnd zenuwstelsel.

Wat te doen? zal je wellicht denken.

 

In onze praktijk is er veel kennis en ervaring hoe deze versterkte prikkels werken. Samen kunnen we jouw hooggevoelige eigenschappen onderzoeken en richting geven.  

 

Er zijn tips en oefeningen om zelf aan de slag te gaan en om deze eigenschappen te plaatsen en te beheersen.

Inzicht artikelen
bottom of page